Carbon Blues

Burcu Yağcıoğlu, 1981

Carbon Blues, 2017

Burcu Yağcıoğlu, muhtelif imge, nesne, tecrübe ve fikirleri farklı kalıplara yerleştirirken bambaşka bir anlam ve işlev kazanan değişkenlik kavramı üzerinde durur.

“Carbon Blues” adlı yapıt kayıp kavramı temelinde şekillenir. İki parça olarak tasarlanmış “Carbon Blues”da da görülen kurtçuklar ve çürümeyi temsil eden desenler iki yapıt arasındaki biçimsel yakınlığın en belirgin unsurudur. Sanatçı için görsel benzerliklerin ötesinde, kaybolma kavramı da her iki yapıtın oluşum süreci için yol göstericidir. Yapıtın merkezinde yer alan elmasın içindeki tüysüz köstebek faresinin son yıllarda sayısız bilimsel deney için kullanılıyor olması sanatçının tercih nedenidir. Sanatçı bir arzu nesnesi olarak güçlükle bulunan ve biçimlendirilen elmas ile tüysüz köstebek faresinin biyoteknoloji kültüründeki yerini karşılaştırır.

Yapıtın Türü

Kağıt Üzerine Çalışmalar

Teknik

Kağıt üzerine karakalem, akrilik ve suluboya, ahşap çerçeve, iki parça

Ölçüler

75,5 x 66 cm, 71 x 52 cm

Koleksiyon

İstanbul Modern Sanat Müzesi Koleksiyonu

Kadın Sanatçılar Fonu’yla koleksiyona kazandırılmıştır.

Kadın Sanatçılar Fonu 2017 üyeleri

Mehveş Arıburnu, Işık Keçeci Aşur, Berrak Barut, Banu Çarmıklı, Oya Eczacıbaşı, Hatice Meriçten, Beril Miskavi, Meltem Demirören Oktay, Ebru Özdemir, Nesrin Sarıoğlu, Müge Sevil, Rana Erkan Tabanca, Türkan Özilhan Tacir